سهام عدالت | سود سهام عدالت
دریافت سود سهام عدالت با این روش | نحوه دریافت سهام عدالت
چگونه سود سهام عدالت خود را دریافت کنیم؟
رییس سازمان بورس درباره نحوه دریافت سهام عدالت توضیحاتی داد.
عشقی در پاسخ به این سوال که دریافت سود سهام عدالت هم مستلزم پرداخت هزینه است؟ اظهار داشت: عشقی: خیر، ما برای پرداخت سود به سهامداران محترم سهام عدالت اولاً هیچ هزینهای نمیگیریم به هیچ جایی نیاز نیست که مراجعه کنند، چون تمام افرادی که سهام عدالت دارند آنهایی که سالهای گذشته دریافت کردهاند با همان ترتیب به حسابشان واریز خواهد شد اصلاً لازم نیست که پیامی را جواب بدهند، چون بعضاً پیامکهای کلاهبرداری با مضمون سهام عدالت میآید برای افراد و متاسفانه هر سال ما این موضوع را داریم ما هیچ پیامکی در خصوص سود سهام عدالت که به یک جایی مراجعه کنید نداریم هیچ جا لازم نیست هیچ سایتی را لازم نیست مراجعه بکنند تمام افرادی که سجامی شدهاند در همان حساب سجامشان واریز میشود افرادی هم که قبلاً در بحث سهام عدالت سهامی را معرفی کردهاند به همان حساب واریز میشود.
وی اضافه کرد: ولی افرادی که حساب معرفی نکردهاند به ما هنوز داریم چند میلیون نفر که تقریباً نزدیک به ۲ میلیون نفر که هیچ حسابی معرفی نکردهاند آنها باید حساب معرفی کنند در سامانه سجام اگر ثبت نام کنند همان جا میگیریم، ولی افرادی که در سالهای گذشته سود دریافت کردهاند همان حساب بهشون واریز میشود مگر اینکه حسابشان یک مشکلی داشته باشد حساب مسدود باشد یا حساب برایش اتفاقی افتاده باشد که ما نتوانیم واریز کنیم، ولی تقریباً در اکثر مواقع همان حسابی که سالهای گذشته بود واریز میشود.
سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث دوشنبه ۱۵ آبان رونمایی شد و به گفته مسئولان دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر را حلوفصل کرد. حالا افراد برای تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت متوفی باید چند اقدام انجام دهند.
مرحله اول: برای انحصار وراثت اقدام کنید و گواهی حصر وراثت را دریافت کنید.
گفتنی است که دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت با تاکید بر این نکته مطرح کرده بود: وراث متوفیان سهام عدالت باید انحصار وراثت را انجام داده و گواهی حصر وراثت دریافت کنند.
مرحله دوم: یکی از وراث در سامانه سجام به آدرس sejam.ir ثبت نام کند. اگر ثبت نام کرده اید نیاز به این مرحله نیست.
مرحله سوم: به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir مراجعه کنید. به بخش "امور سهام عدالت متوفی" وارد شوید.
مرحله پنجم: کد ملی و تاریخ تولد فرد متوفی را در بخش "استعلام نوبت تشکیل پرونده"، وارد کنید.
مرحله ششم: مطابق زمانبندی انتقال سهام عدالت متوفیان، وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۵، ۱۳۸۴ و قبل از آن از تاریخ ۱۵ آبان، سال ۸۶ و ۸۷ از ۱۱ آذر، سالهای ۸۸ و ۸۹ از ۲۵ آذر، سالهای ۹۰ و ۹۱ از ۹ دی، سالهای ۹۲ و ۹۳ از ۲۳ دی، سالهای ۹۴ و ۹۵ از ۷ بهمن، سالهای ۹۶ و ۹۷ از ۲۱ بهمن، سالهای ۹۸ و ۹۹ از ۵ اسفند و وراث متوفیان سال ۱۴۰۰ و به بعد از تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۲ میتوانند اقدام به انجام امور مربوط به انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان خود کنند.
مرحله هفتم: اگر زمان شما بر مبنای زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان فرا رسیده است، به یکی از شعب بانکها و یا دفاتر کارگزاریها اعلامی مراجعه کنید و نسبت به ارائه مدارک اقدام کند.
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.