مراقب رسیدهای جعلی واریز وجه باشید!
به گفته رئیس شورای عالی کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی، با توجه به نرم افزارهای ساخت رسید جعلی، افراد برای این که گرفتار دام کلاهبرداران نشوند بررسی پیامک واریز و کنترل موجودی حساب خود را در اولویت قرار دهند.
نرم افزارهای رسیدساز شیوه جدید برای کلاهبرداری از افراد؛ نرم افرارهایی که با یک جست و جوی ساده در فضای مجازی به راحتی قابل دسترس هستند و بعضا حتی بدون واریز هزینهای و به سهولت روی گوشی همراه نصب میشوند.
فیشهای واریز جعلی که کم هم قربانی نگرفته است؛ در همین زمینه یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان که فروشنده اینترنتی است میگوید: برای اولین بار زمانی با این فیشهای قلابی مواجه شدم که از وجود چنین نرم افزارهایی آگاهی نداشتم و بدون اطمینان از دریافت وجه کالا را برای مشتری ارسال کردم.
یکی دیگراز مخاطبان باشگاه خبرنگاران گفت: در مترو فروشندگی میکنم مسافر مترو به من فیشی را نشان داد که دقیقا شکل فیش واریزی بود و من هم بدون چک کردن حساب خود به مسافر متاسفانه اعتماد کردم.
به تازگی نیز در فضای مجازی ویدئو و تصاویری منتشر شده که در آن از میزان شباهت و قابل باور بودن این فیشهای جعلی خبر میدهد.
اما برای گریز از گرفتار شدن در دام این نوع از کلاهبرداریها رئیس شورای کانون بانکها و موسسات خصوصی آقای پرویزیان با اشاره به نکاتی میگوید: اخیرا مشاهده شده بعضی از رسیدها و فیشهای واریزی جعلی و ساخته شده توسط رباتها برای برخی از هموطنان مشکل ایجاد کرده است.
او گفت: مهمترین توصیه به افراد برای اطمینان از دریافتیهای خود این است که حتما به درگاههای واریز توجه کنند و کنترل موجودی حسابها و پیامک واریزی را در اولویت خود قرار دهند و اگر افراد پیامک بانکی فعال ندارند واریزیها را از طریق همراه بانکهای خود بررسی و چک کنند یکی از مواردی که باید افراد همواره به آن توجه کنند بحث بررسی دورهای حسابها است تا کمتر دچار مشکل شوند.
پیش از این نیز سرهنگ مهدی قاسمی رئیس پلیس فتا یکی از استانهای کشور مطرح کرده بود: یکی از راههای پرداخت اینترنتی هزینههای خرید، استفاده از نرمافزارهای بانکی توسط خریداران است، اما فروشندگان باید یک سری از نکات را رعایت کنند تا گرفتار مجرمین سایبری نشوند.
او یادآور شد: افراد حتیالمقدور انجام عملیات دریافت وجه را با استفاده از پوز فروشگاه از خریدار مطالبه کنند همچنین متصدیان فروش، نسبت به فعال نمودن قابلیت اطلاعرسانی پیامکی حسابهایی که متصل به پوز فروشگاه است اقدام کنند.
افراد سرشماره پیامک واریز وجه را همواره بررسی کنند
قاسمی تأکید کرد: افراد تا قبل از دریافت پیامک انتقال و واریز وجه به حساب خود، از تحویل کالا به خریدار خودداری کنند. وجود مشخصات شماره کارت و نام افراد در رسید ارائه شده توسط مشتری، صحت انجام تراکنش بانکی را ضمانت نکرده و افراد حتماً موجودی حساب بانکی خود را در پیامک دریافت شده بررسی و مطابقت دهند و سرشماره پیامک انتقال را با سرشماره پیامکهای قبلی بانکی خود مقایسه کرده و ارسال پیامک از یک سرشماره جدید را به عنوان سند قبول نکنند.
هوشیاری خود افراد یکی از روش های جلوگیری از کلاهبرداری با رسید های جعلی
در نهایت نیز رئیس کانون بانکها و موسسات خصوصی آقای پرویزیان گفت: شبکه بانکی نهایت تلاش خود را برای امنیت و حفاظت از حساب ها، دریافت ها، پرداختها و نقل و انتقال وجوه انجام میدهد و تمام شرایط اطمینان بخش را فراهم میکند تا مردم دچار مشکل نشوند، اما حلقه مهم جلوگیری از سوء استفاده افراد از ایننرم افزارها هوشیاری خود افراد است که باید مراقبتهای لازم را داشته باشند.
در نهایت به گفته مسئولان وجود مشخصات شماره کارت و نام افراد در رسید ارائه شده توسط مشتری، صحت انجام تراکنش بانکی را ضمانت نمی کند بنابر این افراد قبل از تحویل کالا به روش های مختلف مطرح شده واریزی های حساب خود را بررسی کنند تا گرفتار دام کلاهبرداران با استفاده از رسیدهای جعلی نشوند.