تابلوی جدید روحالامین برای امام رضا(ع) رونمایی شد
آیین رونمایی از «مائده»، تازهترین تابلوی نقاشی حسن روحالامین با موضوع عشق به ساحت نورانی و ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع) امروز در تالار وحدت برگزار شد.
این مراسم یکشنبه ـ ۲۳ اردیبهشت ماه ـ با حضور محمد مهدی اسماعیلی (وزیر ارشاد) و محمود سالاری (معاون هنری این وزات خانه) همراه بود.
سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمد خراسانی مدیرکل هنرهای تجسمی، محمد اللهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی، حمید نیلی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی، مهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارشاد و جمعی دیگر از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر از جمله کامیار صادقی، حسین نوروزی و ... در این آیین رونمایی حضور داشتند.
روحالامین، نقاش و تصویرساز ایرانی (متولد ۱۳۶۴) است که اغلب با آثار واقعگرایانهاش از وقایع اسلامی ـ شیعی، شناخته میشود؛ آثارِ این هنرمند، دارای بُنمایههای مذهبی است. این مراسم با حضور خدام حرم امام رضا (ع) و اهدای یک نشان به حسن روح الامین آغاز شد.
روحالامین ارزشی و انقلابی است
در ادامه سیدمحمد هاشمی، جانشین وزیر و رییس هیات مدیره بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا (ع) اظهار کرد: به یمن و برکت رونمایی از اثر تازه استاد عزیز، ارزشی و انقلابی که به عشق ساحت نورانی و ملکوتی علی بن موسی الرضا (ع) کشیده شده است، عرض خیر مقدم دارم.
او ادامه داد: یکی از نشانههای پویایی هنر انقلاب، وجود هنرمندی مانند حسن روحالامین است که بوم نقاشی را جز برای فرهنگ انقلاب و معارف صرف نکرد و نورانیت را در آثار خود باقی گذاشت.
هاشمی گفت: از دوستان در بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیه السلام نیز تشکر میکنم که این سنت کارسپاری به هنرمندان انقلابی و ایجاد اثر فاخر هنری نقاشی سالانه با موضوع امام رضا (ع) را دنبال کردند؛ امیدواریم این سنت پابرجا و برقرار باشد.
پس از سخنرانی جانشین وزیر، مرشد محسن میرزا علی به اجرای مراسم نقالی پرداخت.
روحالامینها را تکثیر کنیم
در ادامه این مراسم محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کرد.
سالاری گفت: متاسفانه پس از ظهور مدرنیته، جریانی هنر آیینی را از هنر فاخر جدا ساخت؛ البته در حال حاضر مایه مباهات و فخر است که بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا(ع) وارد حوزه هنر فاخر شده است. آستان قدس در دورهای مرکز ترویج و نشر هنر فاخر بوده است. این بنیاد با حضور انسانهای علاقمند این مسیر را طی میکند. شما مستحضر هستید که کتاب «احسن الکبار» در دوره شاه طهماسب نوشته شد و این کتاب را مصور کردند؛ این یعنی هنرمندانی که منبع الهامشان دین، آیین و بیانات ائمه است به معرفتی خاص مجهز میشوند.
او خاطرنشان کرد: تکنیک در هنر مدرن جایگاه خود را دارد اما در هنر دینی و آیینی آنچه که اهمیت بسیار دارد معرفت است. شاعر فاخر نیازمند منبع الهامی است که منبعش معرفت است. معرفت موجب تولید هنر دینی و آیینی میشود و اثری که امروز میبینیم حاصل ذوب هنرمند در روایت و ولایت است که از او اثر فاخر درمیآید. چنین هنرمندی اگر مردم را به نماز دعوت کند، مردم اجابت میکنند؛ دعوت حقیقی زمانی اتفاق میافتد که هنرمند با معرفت کار میکند. من به هنر برادر عزیزم حسن روحالامین غبطه میخورم و متاسفانه که نتوانستیم روحالامینها را تکثیر کنیم. امیدواریم دوره اوج و بلوغ هنر اسلامی و ایرانی را بازیابی کنیم.
در برنامههای فرهنگی بر مناسبتهای دینی تاکید داریم
در ادامه نیز محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت.
اسماعیلی اظهار کرد: خدای متعال را شاکریم که امروز در این محفل در ایام دهه کرامت در کنار هنرمندان، اصحاب فضل و فرهنگ و ادب این جلسه در حال برگزاری است.
او گفت: از برادر متعهد و برادر انقلابی حسن روح الامین تشکر میکنم؛ علیرغم اینکه سالهای عمر پر برکت او به ۴٠ نرسیده، جلوههای معرفت ویژهای نسبت به ائمه اطهار دارد.
اسماعیلی ادامه داد: این دهه با نام حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شده و در روز ١١ ذیالقعده در روز ولادت موسی الرضا (ع) به اوج نورانیت خود میرسد. آغاز این ماه در حوزه ادبیات دینی ما نیز بسیار مغتنم است. انشاءالله همه ما از برکات این ایام برخوردار باشیم.
وزیر ارشاد گفت: در بنیاد بین المللی امام رضا (ع) تلاش شده است که امسال به صورت متمایزی نسبت به گذشته برنامهریزی شود؛ برنامههای فاخر و جامعی وجود دارد و از تمامی ظرفیتها در سطوح و اقشار مختلف استفاده شده؛ صحنههای بسیار خوبی خلق شده است.
او گفت: در برنامههای فرهنگی خود تاکید داریم که بر مناسبتهای دینی تاکید کنیم. برای ماه ذیالحِجّه الحرام که همزمان با ایام حج واجب است، عید سعید قربان، عید سعید غدیر خم و ... بسیار اهمیت دارد؛ چرا که این مناسبتها با جان مردم عزیز ما گره خورد.
او گفت: باید سنت برنامهریزیهای فرهنگی و هنری را ذیل این اعداد قرار دهیم. انقلاب اسلامی در تقویم شیعی و اسلامی به پیروزی رسیده است. این تقویم، تقویم اصیلی است و مبنای برنامههای فرهنگی و هنری باید ذیل این تقویم قرار گیرد؛ جشنوارههای متعدد بلندبالای ما نیز در این جایگاه قرار گرفته که خود به برنامهای گسترده منجر شده است. چنین تقویمی کار را با سرعتی صد چندان جلو میبرد.
وزیر ارشاد تاکید کرد: این موفقیت را به برادرم حسن روحالامین تبریک عرض میکنم. فراموش نمیکنیم ایشان تابلویی را بعد از شهادت حاج قاسم عزیز ترسیم کردند و دلهای ما را جلا دادند. چند سالی است که ایشان موفق میشود به سفارش بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) اثری را آماده کند؛ امسال نیز مجلس اطعام همراهان و فقرا و ... در کنار امام رضا (ع) از سوی ایشان به تصویر کشیده شده است. انشاءالله جشنوارههای فرهنگی و هنری امام رضا (ع) نیز که از گستردهترین جشنوارههای ماست، در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
غم سیدالشهدا را تنها امام رضا (ع) التیام میدهد
حسن روح الامین نیز در ادامه اظهار کرد: آن چیزی که باید درباره کار عرض کنم اینکه زمانی که تابلوی «مضطر» را کار کردم احساس کردم که مخاطبان بسیار اذیت شدند و احساس میکنم هر جراحتی که از غم سیدالشهدا به شیعیان وارد می شود را تنها امام رضا (ع) التیام میدهد. از خدا خواستیم به قلب مجروح شیعیان آرامشی بدهد. از کسانی که در اثر مضطر حضور داشتند عذر خواهی میکنم. در زمان خلق اثر جدید، هو الکریم ابن الکریم در ذهنم بود.