چرا خروجی شبکه های اجتماعی غربی در ایران اغتشاش است در آمریکا آرامش؟
مقایسه انتخابات ایران و آمریکا نشان میدهد مدیریت فضای مجازی به گونهای بوده که در آمریکا آرامش جامعه و در ایران اغتشاش به دنبال داشته است.
به گزارش گروه وبگردی تراز اقتصاد ، بررسی عملکرد شبکههای اجتماعی خارج پایه مثل توئیتر ، فیس بوک و … نشان از سیاست خصمانه ایالات متحده آمریکا علیه ایران به خصوص در زمان انتخابات ریاست جمهوری است. این سیاست که توسط شبکههای اجتماعی در پوشش شعار زیبای و دروغین حقوق بشر و آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات زیر نظر آژانس امنیت ملی آمریکا هدایت میشود در حالی است که خروجی و نتیجه آن آرامش جامعه و کنترل فضای اجتماعی در آمریکا است، ولی در کشورهایی مثل ایران، نتیجه آن اغتشاش و آشوبهای خیابانی است که در انتخابات سال ۱۳۸۸ ریاست جمهوری ایران شاهد آن بودیم.
انتخابات ریاست جموری ایران سال ۱۳۸۸
در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ ایران، شبکه اجتماعی توئیتر مورد حمایت جدی دولت دمکرات آن وقت (اوباما و بایدن) قرار گرفت و مدیران این پلتفرم نه تنها محدودیتی را برای این فعالیتها اعمال نکردند، بلکه به دستور مستقیم مقامات وقت آمریکا تعمیرات دورهای خود را به تاخیر انداختند تا کوچکترین اختلالی در آشوبهای کف خیابان ایجاد نشود.
- شکل گیری افکار عمومی در انتخابات ۱۴۰۰ در کدام شبکه اجتماعی اتفاق میافتد؟
هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما، در بیست و چهارمین فصل از کتاب «انتخابهای سخت» که در ماه مارس سال ۲۰۱۳ منتشر شد، صراحتا به نقش ویژه شبکه اجتماعی توییتر در اغتشاشات ۸۸ اشاره میکند و مینویسد: «در ژوئن سال ۲۰۰۹، جوانان ایرانی از وب سایتها و شبکههای اجتماعی به منظور ارسال پیامهای خود در جریان اعتراضات پس از انتخابات استفاده کردند… [در این ایام]مقامات وزارت امور خارجه که پیگیر تلاشهای مخالفان دولت ایران در فضای مجازی بودند، متوجه بروز یک مشکل شدند. توئیتر قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دورهای برای مدت زمان کوتاهی خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقا نیمه روز در تهران بود»
او در ادامه به همکاری مشترک وزارت امورخارجه آمریکا و توییتر برای جلوگیری از این اختلال موقت میپردازد و مینویسد: «برای حل این مسئله یکی از اعضای واحد برنامه ریزی سیاسی وزارت امور خارجه به نام "کوهن" که جوانی ۲۷ ساله بود، انتخاب شد. در آوریل همان سال او با جک دورسی یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقاتی داشت. در نتیجه همین گفتگوها، توییتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمه شب بعد به تعویق انداخت».
علاوه بر ایران، انقلابهای توئیتری در سایر کشورهای دیگر مثل کوبا، مولداوی، فیلیپین نیز توسط آژانس امنیت ملی آمریکا پیاده شد که به نقل از گاردین (۲۰۱۴) وجه مشترک وجه مشترک همه این انقلابها اغتشاش، خونریزی، ناآرامی و ایجاد شکاف میان جامعه و حاکمیت بوده است.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا
طبق بررسیها شبکههای اجتماعی آمریکا مثل توئیتر، فیس بوک و … در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا، کاملا مدیریت شده عمل کرده و با وضع قوانین سختگیرانه، سیاست آرام کردن فضای عمومی جامعه بعد از انتخابات را به خوبی پیاده سازی کردند. برای نمونه توئیتر با وضع قوانین سختگیرانه برای مدیریت فضای مجازی در انتخابات بیانیه داد: طبق بیانیه توییتر، تنها هفت رسانه «آسوشیتدپرس»، «ایبیسی نیوز»، «سیانان»، «سیبیاس نیوز»، «اچ کیو»، «فاکس نیوز»، «دیسیشن دسک اچکیو» اجازه دارند نام برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به طور رسمی اعلام کنند و اگر خبرنگار یا هر کاربری در توئیتر بدون استناد به یکی از منابع هفتگانه تایید شده، نتیجه انتخابات را توئیت کند، ممکن است توئیت او حذف شود.
همچنین توئیتر حساب کاربری دونالد ترامپ را بارها و بارها به علت انتشار محتوای دروغین و جعلی محدود و حتی برخی پستهای وی را حذف کرده و هشدار داد که در صورت نقض سیاستهای توئیتر این کار را باز هم ادامه میدهد و سختگیری در این زمینه را بعد از پایان ریاست جمهوری ترامپ تشدید میکند.
به گفته شانون مک گریگور دانشیار دانشگاه کارولینای شمالی، در مورد ضرورت محدود کردن حساب کاربری دونالد ترامپ در توئیتر بین دانشگاهیان، روزنامه نگاران و بخش زیادی از افکار عمومی اجماع وجود داشت. در عین حال توئیتر در این زمینه بسیار سختگیرانهتر از فیسبوک و یوتیوب عمل کرد و لذا ترامپ نیز در این زمینه در واکنش به توئیتر واکنشهای تندی نشان داد.
علاوه بر این توییتر برای جلوگیری از هرگونه دودستگی و بی نظمی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد، به توئیتهای کمپینهای انتخاباتی، مقامات و حتی ترامپ رئیس جمهور کنونی و جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا که پیش از اعلام رسمی نتایج مدعی پیروزی شوند، «برچسبهای هشدار» میزند. مورد دیگر آنکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ که با انتشار مطالبی در صفحه توئیتری اش رایگیری پستی را مصداق بارز تقلب در انتخابات دانسته بود، شبکه اجتماعی توئیتر در اقدامی بی سابقه عکس العمل نشان داد و برچسبی را با عنوان راستیآزمایی به توییتهای او اضافه کرد.
نتیجه آنکه مقایسه عملکرد رفتارهای دوگانه شبکههای اجتماعی خارج پایه مثل توئیتر و فیس بوک و … نشان میدهد حفظ نظم اجتماعی و امنیت داخلی آمریکا، خطقرمز جدی شبکههای اجتماعی فعال در این کشور است، ولی این رسانهها در کشورهای دیگر به خصوص ایران به دلیل ول بودن فضای مجازی و عدم مدیریت آن، همواره به دنبال سلب آرامش و خدشه دار کردن امنیت ملی با اغتشاش و آشوب خیابانی بوده اند که در انتخابات سال ۱۳۸۸ و حوادث سال ۹۸ و ۹۶ شاهد آن بوده ایم. مسلما طبق تجربههای کشور مختلف مثل روسیه، چین، فرانسه، آلمان و غیره، مهمترین راهکار حفظ امنیت کشور، مدیریت صحیح و اصولی و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و اهمیت دادن به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی است که در قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران بدان تاکید شده است.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/