حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان
خبر خوش برای بازنشستگان/ افزایش ۵ میلیونی حقوق بازنشستگان | زمان دقیق واریز افزایش حقوق ها
سید مهدی فرشادان با تاکید بر اینکه همسان سازی حقوق بازنشستگان باید در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب برسد، اظهار داشت: موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه ششم توسعه آمده بود و بر اساس آن حقوق یک فرد بازنشسته باید ۸۵ درصد فرد شاغل هم تراز خود باشد.
در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگان ۱۴۰۲ به زبان عامیانه ، می توان گفت ، مقدار پولی است که ماهانه ، به طور مستمر و تا پایان عمر ، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر اساس احکام جدید بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی ، تعلق می گیرد . حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی 1402 ، مقداری از حقوق بازنشستگی کشوری ، کمتر می باشد و این تفاوت ، در زمینه مبلغ عیدی بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی نیز وجود دارد . به طور معمول ، حقوق بازنشستگان بیش از نیمی از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی ، به میزان 40 درصد ، نسبت به مقدار حقوق بازنشستگی افراد تحت پوشش بیمه خدمات کشوری ، کمتر است . مبلغ حقوق بازنشستگی ۱۴۰۲، همانند پاداش بازنشستگی ، برای افراد مختلف ، متفاوت است و این تفاوت ، به پایه حقوق فرد و سابقه کار کردن وی ، بستگی دارد .در خصوص حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و مستمری بگیران این سازمان باید گفت، از تاریخ 01/01/1402 کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مشمول قانون تأمین اجتماعی که تا پایان سال 1401 برقرار شده است، بهترتیب برای دریافتکنندگان حداقل مستمری (مبلغ 41,797,500 ریال) و کمتر از آن، بهمیزان %27 (بیست و هفت درصد) و برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری بهمیزان 21% (بیست و یک درصد) بهعلاوه مبلغ ثابت 2,507,880 (دو میلیون و پانصد و هفت هزار و هشتصد و هشتاد) ریال مستمری آنان در پایان اسفندماه سال 1401 افزایش مییابد.
سید مهدی فرشادان با تاکید بر اینکه همسان سازی حقوق بازنشستگان باید در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب برسد، اظهار داشت: موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه ششم توسعه آمده بود و بر اساس آن حقوق یک فرد بازنشسته باید ۸۵ درصد فرد شاغل هم تراز خود باشد.
وی بیان کرد: باید این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم به تصویب برسد تا دولت مکلف به اجرای آن باشد و هر سال بودجهای را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در بودجه سالیانه اختصاص دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: طبق ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید طی ۵ سال حقوق بازنشستگان را همسانسازی میکرد، اما در این چند سالی که از اجرای برنامه ششم گذشت، دولت رقم ناچیزی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت. همسانسازی حقوق بازنشستگان باید به طور کامل اجرایی شود.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید شرایط معیشتی بازنشستگان بهبود یابد، تصریح کرد: با توجه به تورم و شرایط اقتصادی جامعه، افراد بازنشسته تحت فشار هستند که لازم است حقوق این افراد به طور کامل همسانسازی شود.
وی با اشاره به پیشبینی افزایش پلکانی سن بازنشستگی برای رفع ناترازی صندوقهای بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: سن بازنشستگی در قانون آمده است و افراد شاغل بر اساس آن برنامه ریزی میکنند که چه سالی بازنشسته شوند.
فرشادان تاکید کرد: ما نباید برای رفع مشکل صندوقهای بازنشستگی صورت مسأله را پاک کنیم و با افزایش سن بازنشستگی در حق افرادی که سالیان سال است کار کردند و الان در آستانه بازنشستگی هستند، ظلم کنیم، بر این اساس بنده با افزایش پلکانی سن بازنشستگی مخالفم.سلام نو
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در حاشیه جلسه علنی امروز (سهشنبه ۱۸ مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، درباره آخرین وضعیت همسانسازی حقوق بازنشستگان ، گفت: شب گذشته جلسهای ۳ ساعته بین رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در نهایت جمعبندی اولیه این شد که ما در طول برنامه هفتم توسعه بتوانیم بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان را به سرانجام برسانیم و هدف گذاری شد که تا پایان برنامه هفتم شاهد تحقق این موضوع باشیم. تلاش ما بر این اساس است که تا پایان برنامه هفتم بتوانیم بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان را محقق کنیم.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: موضوع مهم دیگر آن بود که اصلاحات ساختاری لازم در صندوقهای بازنشستگی انجام شود تا مشکل ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی مرتفع شود.
خبر مهم یک نماینده مجلس درباره حقوق بازنشستگان
تسنیم نوشت: سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: براساس توافق مجلس و دولت مقرر شد تا در انتهای اجرای برنامه هفتم بازنشستگانی که ذیل دولت تعریف می شوند به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد کارکنان دولت حقوق دریافت کنند.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه درباره تعامل دولت و مجلس برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری گفت: دولت و مجلس درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان تقریبا به یک جمع بندی رسیدند و بر همین مبنا محل تامین منابع آن را هم مشخص کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه امیدواریم مسئله متناسب سازی حقوق در طول اجرای برنامه هفتم توسعه از سوی دولت اجرایی شود، افزود: ما یک ظرفیت قانونی در بودجه سنواتی داریم که بر اساس آن میزان افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان را تعیین می کند. طی توافقاتی که با دولت صورت گرفت، مقرر شد تا از همین ظرفیت قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری استفاده کنیم.
زنگنه خاطرنشان کرد: البته تصمیم بر این شد تا این متناسب سازی به گونه ای عملیاتی شود که در انتهای اجرای برنامه هفتم بازنشستگانی که ذیل دولت تعریف می شوند به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد کارکنان دولت حقوق دریافت کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: البته این مسئله به دستگاهی که افراد در آنجا شاغل بودند نیز بستگی دارد. به طور مثال در برخی دستگاه ها اختلاف حقوق بین شاغلان و بازنشستگان ۳ الی ۴ میلیون تومان است در حالی که در برخی دیگر از دستگاه ها این اختلاف به ۱۰ میلیون تومان و حتی بیشتر هم می رسد. بنابراین معیار متناسب سازی در دستگاه های زیرمجموعه دولت یکسان نخواهد بود.