سهمیه بنزین | کارت سوخت
واریز سهمیه بنزین جدید | سهمیه بنزین جدید چند لیتر است؟
ساعت صفر بامداد یکشنبه (یکم بهمن ماه) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر خودروهای شخصی بدون هیچگونه تغییری، در کارتهای هوشمند سوخت شارژ میشود.
خبرنگار:الهام کریمی
در یازدهمین ماه سال ۱۴۰۲، میزان ۶۰ لیتر سهمیه بنزین ماهانه به کارتهای هوشمند سوخت شخصی واریز میشود.
همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز میشود.
سقف ذخیره سهمیه بنزین کارتهای هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها ابتدا شش ماه بود که به دنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلام شده و برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در اطلاعیهای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد.
بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۹ ماه در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
سیدکاظم عزیزی با اشاره به صادر نشدن کارت سوخت برای اشخاصی که بیمهنامه شخص ثالث ندارند، توضیح داد: در اجرای تکلیف محوله به ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مطابق ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث، صدور کارت سوخت برای خودروها و موتورسیکلتهای فاقد بیمه نامه ممنوع است.
به گفته وی در حال حاضر ثبت درخواست صدور کارت سوخت برای خودرو و موتور سیکلت در دفاتر پلیس +۱۰ منوط به احراز بیمه نامه شخص ثالث انجام میشود و همچنین ارائه خدمات تغییر رمز کارت سوخت در نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز به شرط ارائه بیمه نامه شخص ثالث خودروی مربوطه صورت می پذیرد.
عزیزی با اشاره به الزامی بودن دریافت بیمهنامه شخص ثالث برای همه خودروها و موتورسیکلتها، گفت: بر اساس آخرین تصمیمی که اتخاذ شد در بخش ناوگان تاکسیرانی، بهزودی صرفاً تاکسیهای درون شهری و برون شهری دارای بیمه نامه شخص ثالث، از سهمیه بنزین برخوردار می شوند که فرآیندهای مربوط به نحوه اجرای آن را درحال برنامهریزی است.
به گفته معاون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، اجرای ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث در بخش خودروهای نفت گازسوز با موفقیت اجرا شده که از یک سو تاثیر بسزایی در افزایش مراجعه جهت تمدید بیمه نامه شخص ثالث و از سوی دیگر صرفهجویی قابل توجه در مصرف نفت گاز به دلیل عدم تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بدون بیمه و غیرفعال، را به همراه داشته است.
درحالحاضر تنها راه برای ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس ۱۰+ است و بعد از ثبت درخواست متقاضی، حداقل حدود یکماه زمان نیاز است تا کارت هوشمند سوخت صادر شده و بهدست متقاضی برسد.
هفتم آذرماه امسال بود که با امضای تفاهمنامهای، از سامانه "برخط ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت" که با همکاری شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و پلیس راهور فراجا ایجاد شده، رونمایی شد.
در این مراسم، جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردهفرآوردههای نفتی گفته بود: "امروز با امضای تفاهمنامه و رونمایی از سامانه برخط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت، فرآیند پیشراهاندازی این سامانه آغاز شده و حداکثر تا ۲ ماه آینده راهاندازی میشود و مردم میتوانند از آن پس، درخواستهای خود را آنلاین ثبت کنند."
به گفته وی، با راهاندازی این سامانه، زمان انتظار صدور کارت سوخت از یک ماه به ۱۰ روز کاهش مییابد.
حال که در روزهای پایانی دیماه هستیم، طبق وعده داده شده، باید شمارش معکوس راهاندازی این سامانه و شروع ثبتنام آنلاین درخواست کارت سوخت آغاز شود؛ اما هنوز اخبار رسمی حاکی از آغاز این فرآیند از روزهای آینده نیست