یارانه جدید | یارانه جدید بنزین
واریز یارانه جدید دولت هدیه ویژه روز پدر | حساب این سرپرستان خانوار شارژشد
در ادامه جزئیات جدید از واریز یارانه جدید دولت را دنبال کنید.
خبرنگار:علی طاهری
دولت تصمیم به واریز یارانه جدید و تشویقی برای مردم دارد که بنا بر این است به شکلی بتواند قیمتها را متعادل کند.
به گفته معاون وزیر رفاه امروز اعتبار سرپرست خانوار ۱۳۱ هزار و ۸۳۰ کودک مشمول طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال شارژ میشود.
جوان، طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان یکی از طرحهای حمایتی دولت از خانوارها است که در قالب کالابرگ اجرا میشود.
بر اساس این طرح اعتبار حساب سرپرستان خانوار دهک یک تا پنج دارای کودک زیر ۵ سال، به ازای هر کودک دارای کوتاهی قد، کم وزنی و یا لاغری شدید، ماهانه یک میلیون تومان شارژ میشود که این رقم برای دهکهای ششم و هفتم مبلغ ۶۰۰ هزار تومان است.
خانوارهای مشمول با استفاده از این اعتبار میتوانند علاوه بر ۱۱ قلم تعریف شده در طرح کالابرگ، خرما، سیب، هویج، کدو سبز، پیاز، گوجه فرنگی، عدس و مغزدانه نیز خرید کنند و قابلیت نقد کردن ندارد.
علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اکنون حدود ۶۱ میلیون نفر از جمعیت ایران تحت پوشش طرح کالابرگ هستند.
وی اظهار کرد: همزمان با میلاد امام علی (ع) و روز پدر شارژ اعتبار طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال برای ۲ ماه انجام میشود و در این طرح برای هر کودک زیر ۵ سال که مشمول طرح امنیت غذایی کودکان است، دو برابر مبلغ ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان به حساب سرپرست خانوار واریز میشود.
مدیران خودور ام وی ام(صفحه خبر-میان مطلب)
عسگریان افزود: کودکان مشمول این طرح در دهک یک تا ۵ مبلغ یک میلیون تومان و دهکهای ۶ و ۷ مبلغ ۶۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این طرح تا کنون در سه مرحله انجام شده است که در مرحله اول ۱۴۵ هزار کودک توسط وزارت بهداشت شناسایی و معرفی شد و اعتبار ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ در حساب سرپرست کودک شارژ شد.
وی افزود: ماه قبل ۱۵۱ هزار نفر معرفی شدند که این تعداد ۱۳۰ هزار و ۵۰۰ کودک مشمول طرح شدند و مرحله سوم این طرح همزمان با میلاد امام علی (ع) و روز پدر انجام میشود که در این مرحله اعتبار سرپرست خانوار ۱۳۱ هزار و ۸۳۰ کودک مشمول این طرح شارژ خواهد شد.
بر اساس اعلام وزارت رفاه در طرح امنیت غذایی کودکان، خانواده دو ماه فرصت دارد تا اقلام را براساس اولویتبندی انتخاب و برای کودک خود خریداری کند و هر ۶ ماه یکبار وزارت بهداشت کودکان را بررسی میکند و اگر کودکی رشد نکرده باشد، خانواده فراخوانده میشود.
وزارت بهداشت آن را به وزارت رفاه گزارش میکند و وزارت رفاه جلوی اعتبار را تا زمانی که اطمینان پیدا کند که سرپرست خانوار توجیه شده و آن را برای کودک خود در مرحله بعد هزینه میکند، مسدود میکند.
دولت سیزدهم قصد حذف یارانه را ندارد و به جای آن، هر شش ماه یک بار، بر اساس درآمد خانوارها، دهک درآمدی آنها را بهروزرسانی خواهد کرد. در نتیجه، ممکن است خانوارهای با درآمد بالا از دریافت یارانه منع شوند، در حالی که خانوارهای با درآمد پایین به برنامه یارانه پیوسته وارد شوند.
«دولت بنا ندارد یارانه نقدی را حذف کند». این موضوع در روزهای اخیر همواره از سوی مسئولان مورد تاکید قرار داشته و دیروز نیز وزیر کار به آن اشاره کرد.
اما سوال این است که سیاستهای معیشتی و تشویقی دولت چیست؟ دولت سیزدهم در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی، علاوه بر دهکبندی، موضوع صدکبندی را مطرح کرده است.
بر این اساس، دهکهای درآمدی از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهکبندی میشوند تا فاصله دهکها رُند و ساده شود. در گام دوم نیز آنها به صورت «صدک» آورده میشوند تا تحلیل بین دهکها ریزتر و دقیقتر بررسی شوند؛ از همین رو هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و صدک میشود. با اجرای صدکبندی، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانهبگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در این چرخه صدکبندی میچرخند.
صدکبندی باعث کوچکتر و راحتتر شدن تحلیلها خواهد شد و اینگونه امکان دارد فردی در دهک سوم باشد، اما در صدک ۳۹ قرار گیرد و یا فرد دیگری در صدک ۳۱ باشد؛ هر چند هر دوی این افراد در دهک سوم قرار دارند اما صدک آنها فرق دارد.
در روزهای اخیر مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان اعلام کرد که بر مبنای اجرای صدکبندی ۶۰ هزار خانواری که در صدک ۹۹ و ۱۰۰ قرار داشتند از دریافت یارانه حذف و ۶۰ هزار خانوار جدید دارای صدک پایین مشمول دریافت یارانه شدند.
طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ بند (د) تبصره ۱۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است هر شش ماه یک بار دهک درآمدی خانوارها را بهروزرسانی کند و براساس رفتار مالی افراد و شاخصهای مختلف رفاهی تغییرات حاصل میشود.
یارانه نقدی دولت یک برنامه است که به منظور کمک به خانوارهای با درآمد پایین و نیازمند توسط دولت ارائه میشود. این یارانه به صورت پول نقد به خانوارها تعلق میگیرد و آنها میتوانند از آن برای تامین نیازهای اساسی مانند غذا، مسکن و بهداشت استفاده کنند. هدف اصلی این برنامه، کاهش فقر و تسهیل دسترسی به خدمات اساسی است. دولت ممکن است معیارهایی مانند درآمد خانوار، تعداد افراد در خانوار و شرایط اقتصادی را برای تعیین اهلیت دریافت یارانه نقدی در نظر بگیرد
مبلغ یارانه جدید اعلام شد
دکتر احمد اسمعیلزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره جزئیات یارانه جدید اجرای طرح امنیت غذایی، گفت: این برنامه از مهرماه سال جاری با همکاری وزارت رفاه آغاز شده است. روند به این صورت است که کودکان ۶ ماه تا ۵ سالی که به مراکز بهداشتی _ درمانی سراسر کشور مراجعه میکنند توسط بهورزان، مراقبین و کارشناسان تغذیه ارزیابی میشوند و اگر حائز شرایط باشند، کد ملی آنها توسط ما به وزارت رفاه ارائه میشود تا مورد حمایت قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه «اختلال رشد» مهمترین مبنا و معیار ورود افراد به این طرح است، تصریح کرد: در واقع اگر کودکی در این بازه سنی بر اساس معیارهای ما دچار اختلال رشد تشخیص داده شود باید مورد حمایت این طرح قرار گیرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: اختلال رشد یعنی اینکه کودک بر اساس منحنیهای سنی و جنسی، وزنگیری خوبی نسبت به قد و یا سن خود ندارد و یا قدش نسبت به سنش کوتاهتر است.
وی تاکید کرد: وزارت رفاه این کودکان را از نظر اقتصادی در سامانه معیشتی خود ارزیابی میکند که مشخص شود آیا این کودک به دلیل مشکلات اقتصادی دچار اختلال رشد شده یا خیر؟ اگر خانواده این کودک در دهک درآمدی یک تا ۷ باشند، کودک حائز قرارگیری در پوشش این برنامه است. در صورتی که خانواده کودک در دهک درآمدی ۸ به بعد باشند، کودک تحت پوشش طرح امنیت غذایی نخواهد بود و تنها کارشناسان ما به والدین آموزش میدهند که چه تغذیهای مناسب وی است.
او با اشاره به اینکه همان ۷ دهک اول نیز تقسیم بندی میشوند، توضیح داد: در صورتی که کودک جزو ۵ دهک اول باشد ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک درآمدی ۶ و ۷ ماهانه ۶۰۰ هزارتومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: این اعتبار ماهانه در کارت الکترونیکی شارژ میشود و خانواده این کودکان تنها می توانند اقلام غذایی که ما مشخص کردیم را خریداری کنند.
به گفته وی، اقلام غذایی تعیین شده توسط وزارت بهداشت برای طرح امنیت غذایی مبتنی بر اقلام غذایی تامین کننده کالری و پروتئین مانند لبنیات، انواع گوشت، برنج، ماکارونی، تخم مرغ و ... است.
وی افزود: کودکانی که مشمول این بسته حمایتی شوند هر سه ماه یکبار توسط کارشناسان بهداشت ما ارزیابی میشوند و اگر روند مثبتی در تغذیه آنها مشاهده نشود در طی ۶ ماه از این برنامه خارج میشوند زیرا هدف این برنامه این است که اقلام غذایی برای بهبود تغذیه کودک مصرف شود تا وضعیت تغذیه او به شرایط مطلوب برسد.
اسمعیلزاده با بیان اینکه تاکنون ۱۳۵ هزار کودک تحت این حمایت تغذیهای قرار گرفتند، بیان کرد: الان بیش از ۸۵ درصد کسانی که واجد شرایط هستند تحت پوشش قرار گرفتند؛ درصدی که هنوز تحت پوشش نیستند احتمالا هنوز به مراکز ما مراجعه نکردند. در این طرح حتی کودکان با سوء تغذیه خفیف و متوسط هم تحت پوشش رفتهاند.
به گفته وی، آمار کودکان تحت پوشش طرح امنیت غذایی در استانهای کمتر برخوردار بالاتر است.
او تاکید کرد: از نظر اجرایی برخی مشکلات کوچک وجود دارد و هنوز برخی مردم و فروشگاهها از این طرح اطلاع کافی ندارند، اما به طور کلی برنامه رضایتبخش است.
وی با اشاره به اینکه قرار است وزارت بهداشت هر ۶ ماه یکبار بابت اجرای این برنامه به سازمان برنامه و بودجه گزارش عملکرد ارائه دهد، تصریح کرد: اگر شاخصها رضایتبخش باشد دولت سالهای بعد حمایت خود از این طرح را دوچندان خواهد کرد. امیدواریم این طرح بتواند در پنج سال آتی آمار سوء تغذیه ما را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره علت انتخاب گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال برای تحت حمایت قرار گرفتن در این طرح، توضیح داد: در این بازه سنی سرعت رشد بسیار سریع است و تکامل جسمی و مغزی اتفاق میافتد و نوع تغذیه در این سنین برای سالهای بعدی زندگی هم بسیار حائز اهمیت است.
او در عین حال نیز گفت: در گروه سنی کودکان مدرسهای، اختلال رشد مشکل جدی ما نیست و آنجا بیشتر مشکل اضافه وزن و چاقی را داریم که در این زمینه هم برنامههای متعددی را با وزارت آموزش و پرورش دنبال میکنیم.
به گفته وی، اجرای طرح «یسنا» برای حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده نیز با کمک وزارت رفاه و وزارت بهداشت در حال اجرا است.