غذاهای بین المللی که در ایران بسیار محبوب هستند
در این نوشته به معرفی 5 غذای محبوب از کشورهای دیگر میپردازیم که در ایران نیز بسیار محبوب هستند .
ذائقه ی ما ایرانی خاص است و هر غذایی را دوست نداریم ! البته ناگفته پیداست که 4 فصل شدن کشور سبب شده است که هر سمتی از ایران که بروید ، ذائقه های مختلفی را ببینید که ممکن است با نوع طعمی که شما دوست دارید تفاوت های بسیاری داشته باشد.
جنوبی ها در تمامی خطه ی جنوب ، غذاهایی تند و دریایی را بسیار می پسندند ، همچون مردم کشورهای هندوستان و پاکستان و ... . در مقابل شمالی ها بیشتر غذاهایی که با موادی بجز گوشت درست میشود را بیشتر پسند میکنند. آذربایجانی ها علاقه ی شدیدی به کباب و انواع آن دارند و خراسانی ها عاشق پلوهای مخلوطی هستند و این ها تنها بخشی بسیار کوچک از ذائقه ی مردم ایران عزیزمان است.
در این نوشته به معرفی 5 غذای محبوب از کشورهای دیگر میپردازیم که در ایران نیز بسیار محبوب هستند .
ایتالیا ، هر آنچه که پنیر دارد !
بدون هیچ شکی ، ذائقه ی ایتالیایی ها بسیار نزدیک به ذائقه ی ما ایرانی ها می باشد. علاقه ی شدیدی که آنها به پنیر پیزا دارند در اقصی نقاط کشور ما نیز وجود دارد !
انواع پیتزاهای ایتالیایی همواره محبوبترین و پر مصرفترین فست فودهایی هستند که در ایران مصرف می شوند. در داخل کشور ممکن است بسته به علاقه ای که سرآشپز از نوع ذائقه های مشتریان خود بدست می آورد، نوع موادی که پیتزا اضافه میشود متفاوت باشد. با این حال پیتزا جزوی جدا نشدنی از سفره ی عاشقان فست فود است و این ارتباط بین غذای ایتالیایی و ایرانی ها شاید مستحکم ترین ارتباط ممکنه باشد !
پس از پیتزا می توانیم نام لازانیا را که یک غذای ایتالیایی دیگر است در این لیست بیاوریم ! لازانیا با اینکه کمتر در لیست رستوران ها و فست فودی ها دیده میشود (شاید به خاطر دشوار بودن پخت آن! و یا نیاز به پخت تازه و درجا ! ) اما کمتر پیتزا خوری پیدا میشود که با لازانیا کیف نکند !
لازانیا نیز همچون پیتزا میتواند تنوع بسیار زیادی در مواد داخلی خود داشته باشد ! همانطور که همه ی می دانیم پنیر پیتزا نیز در لازانیا نقشی اساسی دارد !
داخل لازانیا میتوان از گوشت استفاده کرد و یا اصلا استفاده ای از آن نکرد ! میتوان از قارچ ، سویا ، سیب زمینی هویچ و ... استفاده کرد و یک لازانیای در اصطلاح سبز خورد ! گوشت خوارهای عزیز (مثل خودم! ) هم میتوانند از انواع گوشت گاوی ، گوسفندی ، مرغ و ... در داخل لازانیای خود استفاده کنند.
همچنین انواع ادویه ها میتواند تفاوت ها را در طعم نهایی این غذای خوشطعم ایجاد کند. به طور کلی در طرز تهیه غذاهای خارجی بخصوص فست فودها میتوان تغییرات بسیاری با توجه به ذائقه اشخاص داد .
ترکیه ، کباب و تمام !
در نظر ذائقه ی غذایی شاید نزدیک ترین کشور به ما کشور ترکیه باشد ! به طور کلی تمامی سوپ ها و اش ها و سالاد ها و پلو ها و کباب های این کشور در داخل کشور ما نیز وجود دارد ولی با نام های مختلف !
هر چه که آنها می پسندند ما نیز می پسندیم و علاقه داریم و فصل تمام تمام این علایق به یک کلمه ختم میشود : کباب ! انواع کباب های ترکی در داخل ایران پخت میشود و محبوبیت بسیار بالایی را نیز دارند.
کباب ترکی اصطلاحی است که در داخل کشور برای دونر استفاده می شود که مختص کشور ترکیه می باشد و اولین بار توسط ترکیه ای ها پخته شده است (شنیدم اولین بار در آلمان توسط یکی ترکیه ای به شیوه ی کنونی پخته شده است !) به طور کلی کباب ترکی در کنار سایر کباب های ترکیه ای از جمله محبوبترین کباب های مصرفی در داخل کشور هستند.
دونر امکان پخت با گوشت گاوی ، گوسفندی و همینطور با مرغ را دارد.
علاوه بر دنر میتوان از غذاهایی همچون اسکندر کباب ، کباب ترش ، سوپ جو و ... نیز نام برد که در داخل کشور بسیار پخت میشود و شاید بتوان گفت خاستگاه آنها کشور ترکیه است. روش درس کردن غذاهای ترکیه ای هم آسان است و برای ما ایرانی ها به راحتی امکان پذیر است ! از این رو تهیه این غذاها در منزل نیز به آسانی امکان پذیر می باشد.
دنیای شرق با غذاهای لاکچری !
غذاهای شرقی نیز در سال های اخیر بخصوص در رستوران های دریایی سرو می شود و به نوعی در حال افزایش می باشد. از جمله غذاهای محبوب شرقی می توان به سوشی اشاره کرد.
سوشی که شامل برنج و گیاهان همراه با ماهی می باشد در اصل یک غذای ژاپنی است که به شیوه های مختلفی سرور میشود. در خود کشور ژاپن نیز سوشی نام کلی می باشد که زیر مجموعه های بسیاری دارد همچون پیتزا در کشور ایتالیا !
ماهی مورد استفاده در سوشی در دستور غذای اصلی آن ، ماهی خام است که جز در مورادی در جنوب کشور بعید است چنین طعمی با ذائقه ی مردم قسمت های مختلف کشورمان سازگار باشد !
بدین منظور رستوران های ایرانی اقدام به سرور سوشی با میگو سرخ شده و یا ماهی های پخته شده میکنند تا با ذائقه ی ایرانی ها نیز همراه باشد.
ذکر این نکته ضروری است که استفاده از ماهی خام در داخل سوشی ممکن است انگل های ابزی را به ادمی منتقل کند و طبق اعلام اداره ی غذا و داروی آمریکا بهتر است ماهی به صورت خام خورده نشود.
بهرحال ما که نخوردیم ولی خیلی ها خوردن و فعلا زنده اند ! از طرفی ژاپنی ها امید به زندگیشون به شدت بالاتر از ماها هست که گوشت پخته میخوریم ! بهرحال همینه !
از دیگر غذاهای محبوب شرقی در ایران میشه به نودل اشاره کرد.
نودل خاستگاه مشخصی ندارد و در هر کدام از کشورهای شرقی به روش خاصی پخت میشود. در کتب تاریخ قدیمی ترین متن مرتبط با نودل به کشور چین بر میگیرد و از این رو بیشتر مردم این غذا را یک غذای چینی می دانند.
نودل در داخل کشور به صورت گسترده ای بخصوص بین دانشجو ها و مجردها ! محبوب است. سریع پخته میشود ، میتوان انواع غذاها را با آن ترکیب کرد و پخت ! از این رو می باشد که محبوب بوده و هر روز نیز بر محبوبیت آن افزوده میشود.
در رستوران ها نیز ممکن است سرو نودل به صورت پیش غذا و یا غذای کامل انجام گیرد.
نتیجه گیری :
به طور کلی غذاهای ایتالیایی و ترکیه ای در داخل کشور محبوبیت بالایی دارند. در کنار غذاهای این کشورها ، شیرینی ها و کیک های اروپایی و ساندویچ ها و همبرگر های امریکایی نیز محبوب هستند که توضیحات آنها در این مجال نمی گنجید