پرداخت ۱۷۰ همت به پروژههای عمرانی تا پایان پاییز
میزان پرداخت بودجه به طرحهای عمرانی در ۹ ماه ابتدایی سال جاری به ۱۷۰ هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش تراز اقتصاد؛ بودجه عمرانی و اجرای طرحهلی زیربنایی سهم مهمی در حرکت دادن جریان سرمایهگذاری و رشد یک منطقه دارد و اجرای یک پروژه عمرانی همچون لوکوموتیوی سایر بخشها را به حرکت در میآورد.
به جهت اهمیت پرداختهای عمرانی از سازمان برنامه و بودجه پرسیده شد که میزان پرداختی بودجه عمرانی در 9 ماه سال جاری (پرداخت از اعتبارات ملی+ سهم صندوق توسعه ملی برای عمرانی) چقدر است؟، این سازمان در پاسخ اعلام کرد: طی نه ماهه اول سالجاری علیرغم محدودیتهای مالی، حدود 170 هزار میلیارد تومان اعتبار به طرحهای تملک داراییهای سرمایهای تخصیص داده شده است.
این رقم بدون احتساب پرداخت اعتبار از محل درآمدهای اختصاصی دستگاههای اجرایی است که انتظار میرود، از این محل نیز حدود 14 هزار میلیارد تومان برای طرحهای تملک داراییهای سرمایهای پرداخت شده باشد.
با توجه به اینکه بخش عمده تخصیصهای سال گذشته در ماههای پایانی سال به ویژه اسفندماه انجام شد که فرایند جذب آن اعتبارات در سال 1403 عملیاتی شد که براساس قانون تا پایان شهریور ماه است.
بنابراین، میتوان گفت دستگاههای اجرایی در سال جاری علاوه بر انجام عملیات جذب منابع باقیمانده از سال گذشته، 170 هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته سال جاری را نیز در اختیار داشتهاند.
پیشرفت 70 درصدی طرحها اولویت اختصاص بودجه عمرانی
پرسیده شد اولویت اختصاص بودجه به طرحهای عمرانی چیست و چند درصد پیشرفت طرحها مد نظر است؟، سازمان برنامه اعلام کرد: بدون شک اولویت تخصیص با طرحهایی است که یک یا چند پروژه آنها در سال جاری خاتمه پیدا کنند. به بیان دیگر چنانچه خاتمه پروژههای یک طرح، بتواند به رفع مشکلات حوزه مربوط کمک قابل توجهی نماید و یا به تکمیل زیرساختهای عمومی (به عنوان مثال یک کریدور) بیانجامد، قطعا تخصیص اعتبار آنها مقدم بر سایر طرحها خواهد بود.
علاوه بر این برای طرحهای مستمر نیز حداقل 70 درصد اعتبارات مصوب آنها پرداخت خواهد شد که تعمیرات و تجهیزات یا به بیان دیگر نگهداشت زیرساختها و اموال عمومی با مشکل مواجه نشود.
امسال 1500 پروژه عمرانی تکمیل و به بهرهبرداری میرسد
دوباره سئوال شد آیا حسابهای پیشرفت و عدالت استانی امسال شارژ شده و چقدر از این حسابها به بخش خصوصی و تعاونی پرداخت شده است؟ سازمان برنامه اعلام کرد: پاسخ این سوال در حیطه وظایف، اختیارات، اطلاعات و مسئولیتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
خبرنگار همچنین پرسید، چه تعداد پروژه نیمه تمام عمرانی در کشور داریم و امسال قرار است چه تعداد تعیین تکلیف شوند؟ که سازمان برنامه عنوان کرد: در قانون بودجه سال 1403 کل کشور، تعداد طرحهای تملک دارایی سرمایهای (عمرانی) 2331 است.
آنچه مهم است توجه به این نکته است که پروژهها برش طرحها هستند، بنابراین، تعداد پروژهها متفاوت است و در طول سال کم و زیاد میشود. به عنوان مثال، یک طرح راه آهن (حدفاصل شهر (1) به شهر (2)) ممکن است یک پروژه برای آن تعریف شود از سوی دیگر، یک طرح دیگر با همین مشخصات دستگاه مجری آن به تناسب نحوه انعقاد قرارداد، پنج پروژه برای آن تعریف نماید. از اینرو، بهتر است کلمه طرح استفاده شود که یک مفهوم مشخص دارد. انتظار میرود با تأمین مالی طرحهای یادشده، حدود 1500 پروژه در سال جاری تکمیل و به بهرهبرداری برسد.