|

بانک‌های ارائه‌دهنده ارز مسافرتی

بانک‌های ارائه‌دهنده ارز مسافرتی
کد مطلب : 38059

ارز مسافرتی در واقع کمک‌هزینه سفر بانک مرکزی به ایرانی‌هایی است که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند. البته تا مدتی قبل ارز مسافرتی به همه مسافران خارجی تعلق نمی‌گرفت و مثلا اگر کسی قرار بود زمینی به سفر خارجی برود، ارز مسافرتی به او نمی‌دادند. اما طبق آخرین بخشنامه بانک مرکزی اختصاص ارز مسافرتی از این قرار است:

سفر به کشورهایی که ویزا لازم دارند؛ 2 هزار یورو

سفر به کشورهای بدون ویزا؛ 300 یورو

سفرهای زمینی و ریلی و دریایی؛ 300 یورو

ارز مسافرتی امکان قانونی برای گرفتن ارز خارجی و سفر به کشورهای دیگر است. از آن گذشته قیمت ارز مسافرتی که بانک مرکزی روزانه آن را به صرافی‌های بانک‌های فروشنده اعلام می‌کند، از قیمت آزاد آن پایین‌تر است و برای همین همه مسافرانی که قصد سفر خارجی دارند، ترجیح می‌دهند از سهمیه ارز مسافرتی 1401 استفاده کنند.

نکته: ارز مسافرتی‌ای که بانک مرکزی اعلام کرده به مسافران پرداخت می‌کند، یورو است. اما در زمان تحویل گرفتن مبلغ ارز، می‌توانید یکی از سه ارز دلار، یورو یا پوند را با توجه به مقصد سفر از صرافی بانک تحویل بگیرید.

شرایط دریافت ارز مسافرتی در سال 1401

بانک‌ها برای این‌که ارز مسافرتی تنها به دست کسانی برسد که قصد سفر خارجی دارند و دست دلال‌ها از دلار و یورو مسافرتی کوتاه شود، آن را در شعبه بانک فرودگاه و بعد از عبور از گیت تحویل مسافران می‌دهد تا تضمینی برای انجام قطعی سفر باشد. برای گرفتن ارز مسافرتی از یک هفته پیش از تاریخ پرواز یا سفر، می‌توانید برای گرفتن حواله ارز اقدام کنید.

ارز مسافرتی یکبار در سال به هر نفر تعلق می‌گیرد و هر تعداد سفر خارجی هم در طول یکسال داشته باشید، تنها یک مرتبه امکان گرفتن ارز مسافرتی دارید.

افراد زیر 12 سال هم حق استفاده از سهمیه ارز مسافرتی سال 1401 را ندارند.

به کسانی که گذرنامه سیاسی دارند هم ارز مسافرتی نمی‌دهند.

ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور هم تعلق نمی‌گیرد.

نکته: اگر هم قصد مراجعه به بانک و واریز پول برای گرفتن حواله ارز مسافرتی را دارید، باید طی ساعات 9 صبح تا 12:30 این کار را انجام بدهید، چون قیمت اعلامی بانکی مرکزی برای دریافت ارز مسافرتی تنها تا همین زمان اعتبار دارد.

کدام بانک‌ها ارز مسافرتی دارند؟

بانک مرکزی ۵ بانک را به عنوان فروش ارز مسافرتی تعیین کرده است؛ این بانک‌ها عبارتند از:

بانک ملی

بانک تجارت

بانک سامان

بانک ملت

بانک پارسیان

نکته: البته فراموش نکنید برای گرفتن ارز مسافرتی، همه شعبه‌های این بانک‌ها در دسترس نیستند و تنها باید به شعبه ارزی بانک‌های تعیین شده مراجعه کنید.

بعد از مراجعه به شعبه ارزی این بانک‌ها و پرداخت وجه و عوارض خروج از کشور، حواله‌ ارزی به شما می‌دهند. این حواله را در فرودگاه محل پرواز به شعبه همان بانک می‌برید و ارز مسافرتی خودتان را تحویل می‌گیرید و به ادامه سفر می‌پردازید. یادتان باشد هر کدام از این بانک‌ها مراحل و شرایط مخصوصی برای انجام کارهای بانکی حواله ارزی دارند که با همدیگر متفاوت هستند.

بانک‌های متصدی ارز مسافرتی، هر روز صبح قیمت یورو مسافرتی را از بانک مرکزی می‌گیرند و بعد نسبت به فروش با همان قیمت اقدام می‌کنند. برای همین هم تا قیمت ارز در همان روز مشخص نشود، بانک‌ها حواله صادر نمی‌کنند و گاهی باید در شعبه منتظر ماند.

ارز مسافرتی بانک ملی

بانک ملی به دلیل تعداد زیاد شعبه‌های ارزی، معمولا پاسخگوی حجم زیادی از متقاضیان ارز مسافرتی است. اگر شما هم این بانک را برای گرفتن ارز مسافرتی انتخاب کردید، یادتان باشد از ۴ روز پیش از پرواز برای گرفتن حواله و کارهای بانکی ارز مسافرتی به شعب این بانک بروید.

مدارک لازم برای گرفتن ارز مسافرتی

اصل و کپی گذرنامه (از اعتبار گذرنامه حداقل شش ماه باقی مانده باشد)

اصل و کپی بلیت هواپیما (مهر آژانس هواپیمایی یا کد رهگیری و اطلاعات پرواز روی بلیت)

اصل کارت ملی

اصل رسید واریز عوارض خروج از کشور

اصل و تصویر ویزا (در صورتی که کشور مقصد نیاز به ویزا دارد)

تکمیل فرم درخواست ارز در بانک یا اینترنتی

پرداخت مابه‌تفاوت ریالی قیمت ارز در آن روز ( علاوه بر این، بانک‌ها کارمزدی را هم برای فروش ارز در نظر می‌گیرند)

ارز مسافرتی حج سال ۱۴۰۲

با تصویب دستورالعمل فروش ارز به حجاج در سال ۱۴۰۲؛ سقف فروش ارز برای هر زائر بدون شرایط سنی حداکثر ۵۰۰ دلار تعیین شده است. نرخ فروش ارز در سامانه ارزی ملی یعنی همان نرخ صرافی ملی که در حال حاضر بیش از ۴۲ هزار تومان است، مبنای قیمت فروش ارز به حجاج است. همه مراحل فروش ارز شامل اخذ استعلام اطلاعات زائر ثبت اطلاعات فروش و صدور اسناد حسابداری در سامانه ارزی ملی انجام می گیرد. همچنین فروش ارز حج تمتع سال جاری صرفا به بانک ملی ایران محول شده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین