|

آخرین روند ورود شرکت‌های صندوق ذخیره به بورس

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره آخرین روند ورود شرکت‌های صندوق ذخیره فرهنگیان به بازار بورس توضیح داد.

آخرین روند ورود شرکت‌های صندوق ذخیره به بورس
کد مطلب : 4179

به گزارش تراز اقتصاد، مهدی نیکدل، درباره روند ورود شرکت‌های صندوق ذخیره فرهنگیان به بازار بورس توضیح داد و اظهار کرد: شماری از شرکت‌های زیرمجموعه را بورسی کرده‌ایم مثلا شرکت‌های بیمه معلم و بازرسی مهندسی صنعتی ایران در زمان ما وارد بورس شدند. تلاش کردیم شرکت مروارید را نیز به بورس ببریم که با مشکل مواجه شد و اکنون در حال انجام روند بورسی شدن هلدینگ پتروفرهنگ به عنوان شرکت مادر هستیم.

وی با اشاره به اینکه اخیرا پذیرش اولیه پتروفرهنگ در فرابورس صورت گرفته است، افزود: پس از آن شرکت ساختمانی معلم برای ورود به بازار بورس آماده می‌شود و در سال آینده سه هلدینگ اصلی موسسه یعنی پتروفرهنگ، ساختمانی معلم و شرکت سرمایه‌گذاری فرهنگیان در گروه مالی را وارد بورس خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه ۹۹ درصد دارایی‌های صندوق ذخیره در این سه هلدینگ قرار دارد، گفت: هلدینگ خدماتی با اینکه کارش مهم است اما دارایی چندانی ندارد و بورسی کردن آن طول می‌کشد. اما وقتی ۹۹ درصد دارایی‌های موسسه به بورس برود می‌توانیم بگوییم کل صندوق ذخیره فرهنگیان در بورس است.

بورسی شدن شرکت‌های زیرمجموعه صندوق ذخیره با هدف شفاف‌سازی

نیکدل ادامه داد: بورس همانند اتاق شیشه‌ای است که عملکرد مالی‌ شرکت‌ها برای همگان قابل مشاهده است. بعد از اینکه سه هلدینگ صندوق را به بورس بردیم بنا داریم همزمان با یک فرمولی، کسانی که از ابتدا تا کنون عضو صندوق بوده‌اند چه آنها که بازنشسته شده‌اند چه آنها که اکنون در صندوق هستند را در ارزش افزوده سرمایه سهیم کرده و درصدی از سهام هلدینگ‌ها را مثلا ۱۰ درصد آن را به عنوان سهام اولیه به آنها بدهیم.

قصد داریم سهام را در قالب یونیت واگذار کنیم

وی درباره چگونگی واگذاری این سهام گفت: قصد داریم سهام را در قالب یونیت واگذار کنیم. یونیت‌ها قابل صدور و ابطال هستند. باید پول سهام را با منافع آتی صندوق محاسبه کنیم و در ابتدا پولی از اعضا نگیریم. کار مهم ما این است که حتماً اعضای صندوق را سهامدار کنیم. بنا داریم امتیازات هر معلم را بر اساس پولی که به صندوق واریز کرده محاسبه کنیم تا وقتی خواست از صندوق خارج شود به جای طلبش، یونیت‌های صندوق را به او واگذار کنیم و از آنجایی که این یونیت‌ها قابل صدور و ابطال است می‌تواند به نرخ روز در بازار بفروشد.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد که وزیر آموزش و پرورش هم به طور جدی دنبال اجرایی شدن این طرح است. معلم بازنشسته می‌تواند به سه طریق از یونیت‌هایش استفاده کند، یکی اینکه می‌تواند آن را بفروشد و پولش را بگیرد یا آن را نگه دارد و یا یونیتش را در اختیار بیمه معلم قرار دهد و از محل سرمایه‌اش حقوق مکمل بگیرد که احتمالا این روش بیشتر مورد استقبال معلم‌ها قرار بگیرد زیرا حقوق مکمل بازنشستگی دریافت خواهند کرد.

نیکدل درباره یونیت‌های سهام توضیحات بیشتری ارائه کرد و گفت: یونیت‌های صندوق های سهامی قابل ابطال هستند و تفاوتشان با سهام در این است که بلافاصله نقد می‌شوند و نیازی نیست منتظر فروش آن در بورس باشید. همچنین یونیت، افت و خیز سهام و خطر سقوط سهام را ندارد و صدور و ابطال آن به بورس ارتباطی ندارد، مانند پول نقد است و صندوق‌ها مانند بانک عمل می‌کنند، برخی از صندوق‌ها ضمانت نقد شوندگی هم دارند.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم در مدت باقی مانده عمر دولت، این کار را برای معلم‌ها انجام دهیم تا در موقع بازنشستگی ثروت واقعی‌شان را از صندوق بگیرند زیرا هرچه در این صندوق است متعلق به فرهنگیان است. ارتباطمان با معلمان در این مدت خوب بوده و نشان می‌دهد اعتماد کرده‌اند، اما برای ما کافی نیست و لازم است شفافیت عملکردی ارتقاء پیدا کند.

حفاظت از صندوق ذخیره به عهده فرهنگیان است

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: ما نهال صندوق ذخیره را تا اینجا رسانده‌ایم و حفاظت از آن بر عهده خود فرهنگیان است تا بعداً کسی آن را از ریشه در نیاورد. درخواست کرده‌ایم معلم‌ها نظارتشان را بر صندوق بیشتر کنند تا اتفاقات چند سال قبل دوباره تکرار نشود. معتقدم در تشکیلات سیستماتیک، نقش مدیران کمرنگ می‌شود و افراد نمی‌توانند هر کاری بکنند اما وقتی تشکیلاتی سیستم ندارد، اگر مدیری بیاید که سوء نیت داشته باشد می‌تواند همه چیز را خراب کند. بنابراین اگر سیستم درست باشد و معلمان ناظر باشند جلوی اتفاقات سوء احتمالی گرفته می‌شود.

همه دارایی‌های صندوق متعلق به معلمان است

نیکدل افزود: به زودی خبر خوبی برای معلمان خواهیم داشت که سهام اولیه در اختیارشان قرار بگیرد و در آینده هم ارزش افزوده دارایی‌های صندوق تعیین تکلیف شود.

وی درباره روند محاسبه ارزش افزوده توضیح داد و گفت: فرض کنید ساختمانی به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان خریداری کرده باشیم و حالا ارزش روز آن به ۷۰۰ میلیون رسیده باشد. این اختلاف قیمت، در سود حسابداری لحاظ نمی‌شود. مادامی که ساختمان را نفروخته باشیم، سودی قابل شناسایی نیست و تا زمانی که سود شناسایی نشده این سود در حساب اعضاء نمی‌نشیند، اما در دل این ساختمان هست و با پول اعضا خریداری شده است. ما قصد داریم به جای اینکه اموال را بفروشیم، سودش را به اعضا بدهیم به این صورت که همان ساختمان را به بورس می بریم و در بورس ارزش روز دارایی محاسبه می شود و می توانیم به جای سود حسابداری، ارزش واقعی را در قالب سهام به اعضا بدهیم.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان یادآور شد: به عبارت دیگر کل دارایی صندوق را به نسبت امتیاز معلم‌ها تقسیم می‌کنیم و هر معلم هر زمانی به صندوق آمده و پرداختی داشته است سهامی دریافت می‌کند. در حالی که سود حسابداری ارزش دفتری است و ارزش واقعی نیست.

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین