بانک مرکزی مانع کاهش نرخ ارز شد
تقارن خبر توافق وین با موعد پایانی بدهکاران ارزی سالهای ۹۷ تا ۹۹ مانع از افت چشمگیر ارز در بازار شد.
به گزارش تراز اقتصاد، مقارن شدن خبر توافق وین با موعد تسویه تعهد ۱۹ میلیارد دلاری صادرکنندگانی که تعهد ارزی خود را در سالهای ۹۷ تا ۹۹ به عمل نیاوردند و این ارزها را گویا از کف بازار تهیه میکنند، موجب شده تا بازار ارز در برابر قیمتها مقاومت کند، این رویداد سرمایهدارانی را که تصور میکردند در جریان هیجانات انتشار خبر توافق میتوانند ارز و طلای ارزان به دست آورند، ناامید و ناراحت کرد، زیرا بازار ساز ارزی نگران آن است که افت نرخ ارز به خروج سرمایه از کشور بینجامد.
آذرماه ۹۹ که رئیسجمهور پیشبینی کرد به شرط رفع تحریم و صادرات ۲/ ۵ میلیون بشکه نفت در روزانه شاید نرخ دلار به ۱۵ تا ۱۷ هزار تومانی نزول کند، بسیاری از سرمایهداران دارایی خود را نقد کردند تا در جریان هیجانات ناشی از انتشار خبر توافق و رفع تحریم ارز، طلا و سکه از سطح بازار جمعآوری کنند، اما تقارن خبر توافق با موعد پایانی بدهکاران ارزی سالهای ۹۷ تا ۹۹ مانع از افت چشمگیر ارز در بازار شد.
اگر چه انتظار این بود که در آستانه توافق وین نرخ ارز دربازار داخلی افت قابلملاحظهای کند، اما آنقدر تورم در حوزههای مختلف افزایش یافته که نرخ دلار در محدوده ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان از خود مقاومت نشان داد. پیش از این برخی از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که شاید بازارساز برای اینکه سرمایه از کشور خارج نشود، بازار را به شکلی مدیریت کند که نرخ ارز حتی بهرغم توافق تغییر چندانی نکند، لازم به توضیح است که این روزها صادرکنندگانی که طی سالهای ۹۷ تا ۹۹ تعهدات ارزی خود را به عمل نیاورند تنها تا تیرماه فرصت دارند که بدهی ۱۹ میلیارد دلاری خود را با دولت تسویه کنند. گفته میشود که این ارزها از کف بازار تهیه میشود.
از سوی دیگر وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیر کانون بانکهای خصوصی در حالی نسبت به رعایت سود مصوب سپردهها به بانکها هشدار دادهاند که با تورم بیش از ۳۵ درصد بانکها تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد سود میدهند که به شکل حقیقی در واقع سودی پرداخت نمیکنند. این وضعیت موجب شده تا سپردهگذاران و همچنین صاحبان پول نیم نگاهی به بازار ارز، طلا و سکه برای سرمایهگذاری در نرخهای کنونی داشتهباشند.
معاون وزیر صمت: ۱۹ میلیارد یورو ارز صادراتی هنوز بازنگشتهاست
در همین رابطه معاون وزیر صمت با بیان اینکه ۲/ ۱۹ میلیارد یور ارز صادراتی هنوز بازنگشتهاست، گفت: صادرکنندگان سال ۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ و صادرکنندگان سال ۹۸ نیز تا پایان تیر ۱۴۰۰ باید ایفای تعهد کنند.
حمید زادبوم در مورد میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور اظهار داشت: از ۲۲ فروردین ماه ۹۷ تا پایان مهر ماه ۹۹، ۲۳ هزار و ۶۶۸ صادرکننده داشتیم.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: با توجه به مهلت چهار ماهه برای ایفای تعهدات ارزی، بر اساس آخرین آمار که در بهمن ماه ۹۹ گرفتیم، تا پایان مهر ماه سال گذشته جمع تعهدات ارزی این صادرکنندگان ۶۲ میلیارد یورو بودهاست که از این میزان ۸/ ۴۲ میلیارد یورو ایفای تعهد شدهاست. وی ادامه داد: میزان مانده بدهی ۲/ ۱۹ میلیارد یورو است که با توجه به مهلتی که دادهشده، صادرکنندگان سال ۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ و صادرکنندگان سال ۹۸ نیز تا پایان تیر ۱۴۰۰ باید ایفای تعهد کنند. معاون وزیر صمت گفت: صادرکنندگان برای ایفای تعهد ارزی هم میتوانند از سامانه نیما استفاده کنند و هم میتوانند واردات در مقابل صادرات انجام دهند، اما عدم ایفای تعهد تخلف محسوب میشود.
روند نزولی دلار معکوس شد
روند نزولی دلار از میانه روز گذشته تغییر کرد و قیمت آن در معاملات ساعت ۱۶: ۵۰ به ۲۳ هزارو ۹۵۰ تومان افزایش یافت. طبق آنچه کانون صرافان اعلام کردهاند برخلاف دلار قیمت یورو نسبت به صبح با افت ۶۵۰ تومانی به ۲۸ هزارو ۷۰۰ تومان کاهش یافت.
سکه به کانال ۹ میلیون تومان بازگشت
دیروز قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار به ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار و هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون تومان کاهش یافت. قیمت سکه امامی ۱۰ میلیون، سکه طرح قدیم ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار، نیم سکه ۵میلیون و ۹۵۰ هزار، ربع سکه ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اعلام شد.