|

مردم منتظر نقره داغ شدن محتکران میوه هستند

شاید دلیل عمده عدم برخورد با دلالان این بوده که شناسایی دلالان کار سختی بوده است. در ماجرای فساد چندین هزار تن میوه، اما به راحتی این دلالان قابل شناسایی و برخورد هستند.

مردم منتظر نقره داغ شدن محتکران میوه هستند
کد مطلب : 9014

به گزارش تراز اقتصاد، در سال‌های اخیر، شاهد جهش‌های قیمتی غیرقابل باور در برخی کالا‌ها بوده ایم و این جهش‌های قیمتی معمولا در یک مدت زمان کوتاه اتفاق افتاده است. هر بار که با مسئولین درباره این جهش‌های قیمتی کالا‌ها در بازه کوتاه صحبت شده است آن‌ها دلالان را مسبب وضع موجود اعلام کرده اند.

دلالانی که هرگز کسی چهره‌های آن‌ها را در قاب تلویزیون ندیده و حتی سرنخی از آن‌ها وجود ندارد. برخوردی نیز تاکنون با آن‌ها آن گونه که باید نشده و شاید یک دلیل عدم برخورد با آن‌ها هم همین نبود سرنخ یا نشانه‌ای از دلالان است.

ردپای دلالان، اما در بازار میوه بسیار دیده می‌شود. بعضا شنیده می‌شود که میوه از کشاورزان شهرستانی به قیمت بسیار نازلی خریداری می‌شود، ولی هنگامی که همان میوه سر از مغازه‌های شهر‌های بزرگ درمی‌آورد به چندین برابر قیمت فروخته می‌شود. این در حالی است که بعضا همان میوه به وفور تولید شده و نباید به آن قیمت گزاف فروخته شود، اما احتکار و دلال بازی موجب شده تا قیمت آن سر به فلک بگذارد.

این وفور میوه و دلال بازی باعث شد تا در اسفندماه و همزمان با روز درختکاری رهبر انقلاب هم به آن واکنش نشان دهد. حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب روز جمعه (۱۵ اسفند ۹۹) پس از کاشت دو اصله نهال، با اشاره به گرانی‌ها و مشکل معیشتی مردم گفتند: این وضع در آستانه عید غصه بزرگی ایجاد کرده است. البته اجناس مانند میوه‌ها فراوان است، اما قیمت‌ها بسیار بالاست که سود این قیمت بالا هم به جیب باغداران زحمتکش نمی‌رود بلکه نصیب دلال‌ها و واسطه‌های سودجو می‌شود و ضرر آن به مردم می‎رسد.

هر چند ردپای دلالان در گرانی میوه به وضوح دیده می‌شود، به تازگی ردپای آن‌ها در فاسد شدن هزاران تن میوه هم دیده شد. روز پنجشنبه دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مصطفی دارایی‌نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، از فاسد شدن هزاران تن پرتقال و سیب خبر داد و گفت: پرتقال و سیب دیگر مشتری ندارد و بهای هر کیلوگرم پرتقال به پنج تا هفت هزار تومان کاهش داشته است، اما تاریخ مصرف پرتقال تا پایان فروردین بوده و کسانی که هنوز پرتقال در انبار خود دارند، اکثر بارشان فاسد شده است. دارایی‌نژاد افزود: ۱۰۰ هزار تن پرتقال دپو شده که ۳۰ درصد این میوه دور ریز شده است. به طور کلی در ماه رمضان خرید پرتقال و سیب کمتر می‌شود و همین کاهش استقبال مردم باعث شد دلال‌ها متضرر شوند.

وی در مصاحبه دیگری در چهارم اردیبهشت ماه نیز ضمن تاکید بر اینکه ۸۰ درصد میوه‌های دپو شده در انبار‌ها و سردخانه‌ها متعلق به واسطه‌هاست، خسارت ناشی از فساد این محصولات را نتیجه زیاده‌خواهی و طمع دلالان دانست و گفت: این بار‌ها و فساد محصولات دپو شده در انبار‌ها و سردخانه‌ها ربطی به ستاد تنظیم بازار و وزارت صمت ندارد.

به نظر می‌رسد، بر خلاف دفعات گذشته، که هرگز ردپایی از دلالان جهت مقابله با آن‌ها دیده نمی‌شد، این بار، اما در این مساله فساد میوه‌ها، به راحتی می‌توان دلالانی را که به طمع کسب سود بیشتر این میوه‌ها را احتکار کرده بودند و در شب عید به بازار عرضه نکردند تا به قیمت‌های گزاف‌تر به مردم بفروشند، جهت برخورد شناسایی کرد؛ بنابراین از نهاد‌های نظارتی، قوه قضائیه و سازمان تعزیرات حکومتی این توقع می رود، با توجه به تاکیدات رهبری در اسفندماه گذشته، بر لزوم برخورد جدی با دلالان بازار میوه، با دلالان و مقصران در فساد چندین هزار تن میوه برخوردی جدی شود تا این برخورد درس عبرتی باشد برای سایر دلالانی که سعی می‌کنند در بازار‌های مختلف از جمله روغن، مرغ و … با احتکار، قیمت کالا‌ها را صعودی کنند تا از آب گل آلود پول عظیمی به جیب بزنند.

ضبط کالا‌های احتکار شده و جریمه‌های نقدی محتکران و دلالان به نظر راهکار مناسبی نیست، چون در گذشته و در ماجرای پوشک ملاحظه شد که این نحوه برخورد، نه تنها درس عبرتی برای دیگر دلالان و محتکران نشد، بلکه آن‌ها را افسار گسیخته‌تر کرد. این برخورد‌های بازدارنده با دلالان میوه، باید به گونه‌ای باشد که دیگر کسی جرات نکند، با ارزاق مردم این گونه بازی کند.

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین